Tarık Akan

Tarık Akan, 13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur.``Ses Dergisi`nin`` yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi (1971).

Tarık Akan, 13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur. ``Ses Dergisi`nin`` yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi (1971).

``Solan Bir Yaprak Gibi`` filmiyle oyunculuğa başladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Makina Mühendisliği ve Gazetecilik Enstitüsünden mezun oldu. Babası emekli albaydır. 2002 yılında "Anne kafamda bit var" isimli bir kitap çıkarmıştır.1991 yılında daha önceleri kendisininde okuduğu taş okulu yap işlet devret sistemi ile alarak özel taş koleji kurdu.koza eğitim hizmetlerine kattı.eğitim konusundada diğer işlerinde olduğu gibi başarılı oldu.aziz nesinin vefatından sonra görevini devir alan oğlu ali esinden vakıf başkanlığını devir aldı.sinemacılığın kötü gittiği 1875-1980 li yıllarda ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticarete devam edip pornoğrafik filmlerde yer almamayı tercih etti,kalitesini düşürmedi,sanat yaşamını lekelemedi.yazları fırsat bulduğunda bodrum akyarlarda manço kulüp yanında taştan bir rum evini restore edip dostlarında ağırladığı bir yazlık haline getirdi.zamanında ekonomik sıkıntı çektiği için cayı bile zor ısmarlayan bir sanatçımızdır.

Filmografi



Ödüllerinden Bazıları



}

Kaynaklar

Vikipedi

Filmleri (74)

Son filmleri

Deli Deli Olma
Deli Deli Olma

“93 Harbi” sonrasında Çar’ın Rusya’da yaşamasını istemediği Malakan kavminin bir kısmı Kars’a göçe z...

Vizontele Tuuba
Vizontele Tuuba

Sehre bir güzellik gelir! Türkiye’nin Güneydogusu’nda, herkesin ve her seyin “uzagında” küçük bir m...

Abdülhamid Düşerken
Abdülhamid Düşerken

Tarihimizde II. Meşrutiyet Dönemi olarak bilinen 1908 – 1909 yılları, etkileri günümüze kadar uzanan...

Filmografi

Sene Film adı
1971 Asrın Kadını: Melek mi Şeytan mı? Sedat rolünde
1971 Emine
1971 Solan Bir Yaprak Gibi Murat Sayman rolünde
1972 Üç Sevgili
1972 Beyoğlu Güzeli Ferit Aker rolünde
1972 Tatlı Dillim
1972 Kaderimin Oyunu
1972 Vefasız
1972 Aşkların En Güzeli
1972 Sev Kardeşim Ferit Çalışkan rolünde
1972 Suçlu Hakan rolünde
1973 Feryat Ferdi rolünde
1973 Oh Olsun Ferit rolünde
1973 Canım Kardeşim Murat rolünde
1973 Umut Dünyası Ahmet rolünde
1973 Yalancı Yarim Ferdi rolünde
1974 Mavi Boncuk
1974 Yaz Bekarı Orhan rolünde
1974 Yeryüzünde Bir Melek
1974 Bebek Yüzlü
1974 Boşver Arkadaş Ferit rolünde
1975 Gece Kuşu Zehra Ferit rolünde
1975 Evcilik Oyunu Adnan rolünde
1975 Hababam Sınıfı Damat Ferit rolünde
1975 Çapkın Hırsız
1975 Delisin
1975 Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı Damat Ferit rolünde
1975 Bizim Aile Ferit rolünde
1975 Ateş Böceği Tarık rolünde
1975 Ah Nerede Ferit rolünde
1976 Aşk Dediğin Laf Değildir
1976 Kader Bağlayınca
1976 Öyle Olsun
1977 Baraj Orhan rolünde
1977 Nehir Sinan rolünde
1977 Bizim Kız Murat Boğa rolünde
1977 Babanın Evlatları Ömer / Fintonto rolünde
1977 Sevgili Dayım Tarık rolünde
1977 Polizia selvaggia Murat rolünde
1978 Maden Nurettin rolünde
1979 Kanal
1979 Sürü Sivan rolünde
1980 Adak Mümin rolünde
1981 Herhangi Bir Kadın
1982 Kaçak
1982 Yol Seyit Ali rolünde
1983 Çocuklar Çiçektir (Çoçuklar Çiçektir) Yakup rolünde
1983 Para
1983 Gecenin Sonu
1984 Alev Alev Murat rolünde
1984 Pehlivan Bilal rolünde
1984 Derman Şehmuz rolünde
1985 Paramparça Tayfun rolünde
1985 Tele Kızlar
1985 Bir Avuç Cennet Kamil rolünde
1986 Beyoğlu'nun Arka Yakası
1986 Ses
1986 Acı Dünya Yusuf rolünde
1987 Su da Yanar Yönetmen rolünde
1987 Çark Rauf rolünde
1988 Ücünçü Göz Ortak Yapımcı
1988 Ücünçü Göz Tunç rolünde
1988 Dönüş
1988 Kimlik
1989 İkili Oyunlar
1990 Berdel Ömer rolünde
1990 Devlerin Ölümü
1990 Karartma geceleri
1994 Çözülmeler Uğur rolünde
1997 Mektup
2000 Eylül Fırtınası Hüseyin Efe rolünde
2003 Abdülhamid Düşerken Mahmut Şevket Paşa rolünde
2004 Vizontele Tuuba Güner Sernikli rolünde
2009 Deli Deli Olma Mişka rolünde


İlgili konuları ara


Görüşler

Bu konuda henüz görüş yazılmamış.
Gürüş/yorum alanı gerekli.
Markdown kodları kullanılabilir.

Tarık Akan ilgili konular

  • Akan

    Akan şu anlamlara gelebilir:
  • Tarık Akan

    Tarık Akan, 13 Aralık 1949 İstanbul doğumlu sinema oyuncusudur.``Ses Dergisi`nin`` yarışmasında birinci seçilerek sinemaya girdi (1971).
  • Karartma Geceleri (film)

    Karartma Geceleri, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı romanından Yusuf Kurçenli tarafından uyarlanan filmin başrolünde Tarık Akan oynamaktadır. 1990
  • Suçlu (film, 1972)

    ''Suçlu'', yönetmenliğini Mehmet Dinler'in üstlendiği, 1972 yapımı bir sinema filmidir. Başrollerinde Tarık Akan ve Fatma Belgen'ın yer alm
  • Tarık Akan filmografisi

    Listede Tarık Akan'ın rol aldığı filmler ve oynadığı karakterler gösterilmiştir.
  • Paramparça (film)

    ''Paramparça'', yönetmenliğini Halit Refiğ'in yaptığı, başrollerinde Tarık Akan, Gülşen Bubikoğlu Cüneyt Arkın ve Orhan Günşiray'ın y
  • Acı Dünya

    Acı Dünya Ümit Efekan'ın yönettiği 1986 yılında çekilmiş Türk filmidir. Filmin başrol oyuncusu Tarık Akan'dır.
  • Deli Deli Olma

    ''Deli Deli Olma'', 2009 yılında çekilen Tarık Akan ve Şerif Sezer'in başrol oynadığı bir filmdir. Çekimleri Kars'ta yapılmıştır.