Leonardo Dicaprio

Kısaca: Leonardo Wilhelm DiCaprio (d. ...devamı ☟

Leonardo Dicaprio
Leonardo Dicaprio

Oyuncu2 | bgcolour = | name = Leonardo DiCaprio | image = Leonardo DiCaprio.jpeg | imagesize = | caption = | birthname = Leonardo Wilhelm DiCaprio | birthdate = 11 Kasım 1974 | location = Los Angeles, Kalifornia USA | deathdate = | deathplace = | othername = | yearsactive = | spouse = | homepage = | notable role = Romeo Montague (``William Shakespeare`s Romeo + Juliet``)
Jack Dawson (``Titanic``)
Billy Costigan (``The Departed``)Danny Archer (``Blood Diamond``) | academyawards = Adaylık: En İyi Aktör 2004 ``The Aviator``2006 ``Blood DiamondAdaylık: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu1993 ``What`s Eating Gilbert Grape`` | emmyawards = | tonyawards = | goldenglobeawards =En İyi Aktör - Drama 2005 ``The Aviator`` | baftaawards = | afiawards =

Gerçek Adı Leonardo Wilhelm Di Caprio olan ünlü Hollywood yıldızı. 11 Kasım 1974`te Hollywood Kaliforniya`da dünyaya geldi. Babası ``George DiCaprio``, çizgi roman dağıtıcısı; annesi ``Irmalin DiCaprio`` avutkattır. ``Adam Farrar`` üvey kardeşidir. Daha bir yaşındayken annesi ve babası ayrılık kararı aldılar. Leonardo 3 yaşındayken en çok sevdiği çocuk programına çıktı.

Eğitim

  • Corinne A. Seeds University Elementary School, Los Angeles, Kaliforniya
  • Center for Enriched Studies, Los Angeles, Kaliforniya
  • John Marshall High School, Los Angeles


Filmografi

bgcolor="#CCCCCC" align="center"
Yıl !! Yapım !! Rol !! Notlar
1991 >| ``Critters 3`` || Josh ||
1993 || ``This Boy`s Life`` || Toby ||
What`s Eating Gilbert Grape`` >| Arnie Grape || ``İlk Akademi Ödülü adaylığı``
1995 || ``The Quick and The Dead`` || Kid ||
The Basketball Diaries`` >| Jim Carroll ||
Total Eclipse`` >| Arthur Rimbaud ||
1996 || ``Romeo + Juliet`` || Romeo Montague ||
Marvin`s Room`` >| Hank ||
1997 >| ``Titanic`` || Jack Dawson ||
1998 || ``The Man in the Iron Mask`` || Kral Louis XIV/Philippe ||
Celebrity`` >| Brandon Darrow ||
2000 >| ``The Beach`` || Richard ||
2002 || ``Catch Me If You Can`` || Frank William Abagnale Jr. ||
Gangs of New York`` >| Amsterdam Vallon ||
2004 >| ``The Aviator`` || Howard Hughes ||
2006 || ``Blood Diamond`` || Danny Archer ||
The Departed`` >| Billy Costigan ||
2007 || ``11th Hour`` || Narrator ||
Blink`` >| ||
2008 || ``The Chancellor Manuscript`` || Peter Chancellor ||
Revolutionary Road`` >| Frank Wheeler ||
2009 || ``The Rise of Theodore Roosevelt`` || Theodore Roosevelt ||


Ödülleri



Linkler

  • IMDb`de kişi|Leonardo DiCaprio|0000138
  • http://www.leonardodicaprio.com


start box s-awards s-bef|before=Sean Penn ``Mystic River`` s-ttl|title=Sinema Dalında En İyi Aktör Altın Küre Ödülü - Drama``
``The Aviator`` |years=2005 s-aft|after=Philip Seymour Hoffman ``Capote`` end box DEFAULTSORT:DiCaprio, Leonardo

Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

Leonardo Dicaprio
1 yıl önce

Leonardo Wilhelm DiCaprio (d. 11 Kasım 1974), Amerikalı oyuncu ve yapımcı. DiCaprio, 1990'ların başında televizyon reklamlarında görünerek oyunculuk hayatına...

Leonardo DiCaprio, 11 Kasım, 1974, 1991, 1993, 1995, 1996, 1997, 1998, 2000, 2002
Leonardo
1 yıl önce

matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı ve ressamıdır. Leonardo DiCaprio, oyuncu. Leonardo Araújo, Brezilyalı eski futbolcu ve teknik direktör....

Leonardo da Vinci, 1440, 1452, 1466, 1471, 1472, 1475, 1476, 1478, 1481, 1482
Gilbert'in Hayalleri
5 yıl önce

müziklerini ise Alan Parker yapmıştır. Bu film ile Leonardo DiCaprio ilk oscar adaylığını kazanmıştır.DiCaprio 19 yaşındayken En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi...

Total eclipse
5 yıl önce

düşünülmüştü. Fakat River'ın zamansız ölümünden sonra bu rol için Leonardo Dicaprio uygun görüldü. Fransız şairler Arthur Rimbaud ile Paul Verlaine'ın...

Total Eclipse, 1995, 3 Kasım, Sinema, Taslak, İngilizce, Jan A.P. Kaczmarek, Fine Line Features, Eurimages, Capital Films, David Thewlis
Köstebek (film, 2006)
1 yıl önce

alan iki muhbirin yaşadığı dramı konu alan filmin başlıca rollerini; Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Alec Baldwin, Mark Wahlberg, Vera Farmiga...

Köstebek (film, 2006), $, 2003, 2006, 64. Altın Küre í–dülleri, ABD, Akademi í–dülleri, Alec Baldwin, Allmovie, Altın Küre í–dülleri, Amerikan
The Audition
1 yıl önce

yönetilen 2015 yılında çıkan bir kısa film. Filmde Robert De Niro ve Leonardo DiCaprio, kendilerinin kurgusal versiyonlarını canlandırıyor. Bu kısa film...

Hayallerin Peşinde
3 yıl önce

kazanan Sam Mendes'in yaptığı filmde başrolleri Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet paylaşıyorlar. Winslet, DiCaprio ve Kathy Bates bu filmle, 1997 yapımı Titanic...

Günlük (film, 1995)
5 yıl önce

Günlük, İngilizce adıyla; The Basketball Diaries Leonardo DiCaprio, Lorraine Bracco, James Madio ve Mark Wahlberg'in oynadığı, Scott Kalvert'ın yönettiği...