Leonardo Dicaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio (d.

Leonardo DiCaprio

Oyuncu2 | bgcolour = | name = Leonardo DiCaprio | image = Leonardo DiCaprio.jpeg | imagesize = | caption = | birthname = Leonardo Wilhelm DiCaprio | birthdate = 11 Kasım 1974 | location = Los Angeles, Kalifornia USA | deathdate = | deathplace = | othername = | yearsactive = | spouse = | homepage = | notable role = Romeo Montague (``William Shakespeare`s Romeo + Juliet``)<br />Jack Dawson (``Titanic``)<br />Billy Costigan (``The Departed``)Danny Archer (``Blood Diamond``) | academyawards = Adaylık: En İyi Aktör 2004 ``The Aviator``2006 ``Blood Diamond``Adaylık: En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu1993 ``What`s Eating Gilbert Grape`` | emmyawards = | tonyawards = | goldenglobeawards =En İyi Aktör - Drama 2005 ``The Aviator`` | baftaawards = | afiawards =



Gerçek Adı Leonardo Wilhelm Di Caprio olan ünlü Hollywood yıldızı. 11 Kasım 1974`te Hollywood Kaliforniya`da dünyaya geldi. Babası ``George DiCaprio``, çizgi roman dağıtıcısı; annesi ``Irmalin DiCaprio`` avutkattır. ``Adam Farrar`` üvey kardeşidir. Daha bir yaşındayken annesi ve babası ayrılık kararı aldılar. Leonardo 3 yaşındayken en çok sevdiği çocuk programına çıktı.

Eğitim



  • Corinne A. Seeds University Elementary School, Los Angeles, Kaliforniya
  • Center for Enriched Studies, Los Angeles, Kaliforniya
  • John Marshall High School, Los Angeles




Filmografi

bgcolor="#CCCCCC" align="center"
Yıl !! Yapım !! Rol !! Notlar
1991 >| ``Critters 3`` || Josh ||
1993 || ``This Boy`s Life`` || Toby ||
What`s Eating Gilbert Grape`` >| Arnie Grape || ``İlk Akademi Ödülü adaylığı``
1995 || ``The Quick and The Dead`` || Kid ||
The Basketball Diaries`` >| Jim Carroll ||
Total Eclipse`` >| Arthur Rimbaud ||
1996 || ``Romeo + Juliet`` || Romeo Montague ||
Marvin`s Room`` >| Hank ||
1997 >| ``Titanic`` || Jack Dawson ||
1998 || ``The Man in the Iron Mask`` || Kral Louis XIV/Philippe ||
Celebrity`` >| Brandon Darrow ||
2000 >| ``The Beach`` || Richard ||
2002 || ``Catch Me If You Can`` || Frank William Abagnale Jr. ||
Gangs of New York`` >| Amsterdam Vallon ||
2004 >| ``The Aviator`` || Howard Hughes ||
2006 || ``Blood Diamond`` || Danny Archer ||
The Departed`` >| Billy Costigan ||
2007 || ``11th Hour`` || Narrator ||
Blink`` >| ||
2008 || ``The Chancellor Manuscript`` || Peter Chancellor ||
Revolutionary Road`` >| Frank Wheeler ||
2009 || ``The Rise of Theodore Roosevelt`` || Theodore Roosevelt ||


Ödülleri





Linkler

  • IMDb`de kişi|Leonardo DiCaprio|0000138
  • http://www.leonardodicaprio.com


start box s-awards s-bef|before=Sean Penn ``Mystic River`` s-ttl|title=Sinema Dalında En İyi Aktör Altın Küre Ödülü - Drama`` <br />``The Aviator`` |years=2005 s-aft|after=Philip Seymour Hoffman ``Capote`` end box DEFAULTSORT:DiCaprio, Leonardo

Kaynaklar

Vikipedi

İlgili konuları ara

Yanıtlar