Dwayne Michael Carter, Jr. (d. 27 Eylül 1982), sahne adıyla Lil Wayne, Amerikalı rapçi. Hot Boys adlı rap grubunun eski üyesidir ve on iki yaşında iken Cash Money Records şirketine katılmıştır.

Lil Wayne

Dwayne Michael Carter, Jr. (d. 27 Eylül 1982), sahne adıyla Lil Wayne, Amerikalı rapçi. Hot Boys adlı rap grubunun eski üyesidir ve on iki yaşında iken Cash Money Records şirketine katılmıştır. B.G.'nin True Story albümünde B.G. ile çalışmıştır. Lil Wayne'nin Hot Boys grubu ile çıkardığı ilk albüm Get It How U Live, 1997 yılında yayımlanmıştır. Lil Wayne'nin ilk solo albümü The Block Is Hot, 1999 yılında piyasaya çıkmış ve Billboard 200 listesine top 10'dan giriş yapmıştır. Aynı yıl The Source dergisinin "En İyi Yeni Sanatçı" ödülüne aday gösterilmiştir. Bu başarıdan sonra Lil Wayne, birçok rapçiye çalışmalarında eşlik etmiştir.

Sonraki yıllarda Lights Out ve 500 Degreez adlarında iki albüm yayımlamıştır. 2004 yılında ona daha büyük başarı ve popülerlik kazandıran Tha Carter ve onu takip eden Tha Carter II (2005) ve Tha Carter III (2008) adlarında üç albüme imza atmıştır.

Amerikan gençliğinin en sevdiği şarkıcılardan biri olan Lil Wayne özellikle son çıkardığı albümü "The Carter III"la ilk haftasında 1 milyonun üzerinde satış yaparak 50 cent'in rekorunu kırmıştır. 2008 BET ödül töreninde ise kapanış performansını yapmış ve bütün salon onu ayakta alkışlamıştır.

Bu yılın hitlerinden "Lollipop" şarkısında düet yaptığı Static Major, single'ın piyasaya çıkmasından 3 hafta önce geçirdiği beyin kanamasında yaşamını yitirince, Lil Wayne bu şarkıyı ona adamıştır.

BET sitesine verdiği röportajda Lil wayne, 15 yaşındayken annesinin ona gidip bir kız arkadaş bulup çocuk sahibi olmasını söylediği böylece evde sıkılmayacağı ve oynayacağı bir çocuk olacağını söylemiş. Bunun üzerine o zamanki kız arkadaşı 14 yaşındaki Antonia Carter'dan bir çocuk sahibi olmaya karar vermiştir. Bugün, 26 yaşındaki Lil Wayne'in kızı Reginae Carter 11 yaşındadır. Lil Wayne ve Antonia daha sonra evlenmiş fakat ayrılmıştır. Lil Wayne, Vibe dergisine verdiği röportajında eski eşi, çocukluk arkadaşı ve kızının annesi Antonia'nın en iyi arkadaşı olduğunu söylemiştir. Daha sonra rap şarkıcısı Nivea ile uzun süreli bir ilişki yaşamış fakat ayrılmışlardır. Lil Wayne 2006 yılından beri Entourage dizisi, This Christmas gibi filmlerde rol almış Lauren London ile birliktedir. İkili Aralık 2007]'de nişanlanmış, daha sonra ayrılmıştır. Lil Wayne 24 Ekim 2008 tarihinde BET Hip-Hop Ödülleri'nde o gün ikinci kez baba olduğunu ilan etmiştir. Erkek bebek dünyaya getiren kişi ise Lil Wayne'nin kız arkadaşı Sarah B isimli Asyalı manikürcü ve modeldir.2008 albümü bir hafta içerisinde 1 milyon satmıştır.

Diskografi

  • 1999: Tha Block Is Hot
  • 2000: Lights Out
  • 2002: 500 Degreez
  • 2004: Tha Carter
  • 2005: Tha Carter II
  • 2008: Tha Carter III


Filmografi

Film



Televizyon

  • 2007: The Boondocks (Bölüm: "Invasion of the Katrinians")[1] DefSounds.com
  • 2007: Access Granted Lil' Wayne


Ödüller

  • BET Ödülleri
    • 2008: En İyi Erkek Hip-Hop Sanatçısı (Aday)
    • 2008: En İyi İşbirliği "I'm So Hood (remix)" (DJ Khaled, Young Jeezy, Ludacris, Busta Rhymes, Big Boi, Birdman, Fat Joe & Rick Ross ile) (Aday)
    • 2008: Viewer's Choice Ödülü "Lollipop" featuring Static Major (Kazandı)
    • 2007: En İyi Erkek Hip-Hop Sanatçısı (Aday)
    • 2007: Viewer's Choice Ödülü "Stuntin' Like My Daddy" (Birdman ile) (Kazandı)
    • 2005: En İyi İşbirliği "Soldier" (Destiny's Child & T.I. ile) (Aday)


  • BET Hip Hop Ödülleri
    • 2007: Yılın Söz yazarı (Aday)
    • 2007: Attel People's Choice Ödülü "Stuntin' Like My Daddy" (Birdman ile) (Kazandı)
    • 2007: Attel People's Choice Ödülü "We Takin' Over" (DJ Khaled, Akon, T.I., Rick Ross, Fat Joe & Birdman ile) (Aday)
    • 2007: En İyi Hip Hop İşbirliği "Stuntin' Like My Daddy" (Birdman ile) (Aday)
    • 2007: En İyi Hip Hop İşbirliği "We Takin' Over" (DJ Khaled, Akon, T.I., Rick Ross, Fat Joe & Birdman ile) (Aday)
    • 2007: En İyi Canlı Performans (Aday)


  • Grammy Ödülleri
    • 2008: Yılın Albümü: Graduation (Konuk sanatçı olarak aday)
    • 2008: Bir Düet veya Grup Olarak En İyi Rap Performansı "Make It Rain" (Fat Joe ile) (Aday)
    • 2006: En İyi Rap/Söylenen İşbirliği "Soldier" (Destiny's Child & T.I. ile) (Aday)


  • Ozone Ödülleri
    • 2008: En İyi Rap Sanatçıt (Aday)
    • 2008: En İyi Rap Grubu, (Birdman ile) (Aday)
    • 2008: En İyi Söz yazarı (Aday)
    • 2008: Yılın Kulüp Patlaması, "Lollipop" (Static Major ile) (Aday)
    • 2008: Trillest Ödülü (Aday)
    • 2008: TJ's DJ's Hustler Ödülü (Aday)
    • 2008: En İyi Video, "Lollipop" (Static Major ile) (Aday)
    • 2008: Mixtape Canavar Ödülü


  • MTV Video Müzik Ödülleri
    • 2008: En İyi Hip-Hop Videosu "Lollipop", featuring Static Major (Aday)
    • 2008: En İyi Erkek Video "Lollipop", featuring Static Major (Aday)
    • 2006: MTV2 Ödülü "Fireman" (Aday)
    • 2006: En İyi Grup Video "Soldier" (Destiny's Child & T.I. ile) (Aday)


  • Source Ödülleri
    • 2000: En İyi Yeni Sanatçı (Aday)


  • Teen Choice Ödülleri
    • 2008: Choice Rap Sanatçısı (Aday)


  • Vibe Müzik Ödülleri
    • 2007: Yılın En İyi Mixtape'i Da Drought III (Aday)
    • 2007: En Cool İşbirliği "We Takin' Over" (DJ Khaled, T.I., Akon, Rick Ross, Fat Joe & Birdman ile)(Aday)
    • 2007: En İyi Rapçi (Kazandı)
    • 2005: En Cool İşbirliği "Soldier" (Destiny's Child & T.I. ile) (Aday)


Kaynaklar

Vikipedi
bak arkadaşlar lil wayne kimse laf edemezz yetişemessnz ona şuan da amerikada rap dünyasının kralı tabiki halk arasında üstüne kimse bişi diyemezzz....farklı bi tarz ve mükemmel bir yorum....
Ya adam Grammy ödüllü sen ne ötüyosun ordaaa sen sadece sese bakıyosun şarkıyaa girip çıktığııı noktaları bi tesğit et o zaman bakış açın değişir şarkıya emin oll sen Jay Sean ile Lil Wayne'in birlikte yaptığı şarkıyı Down adlı şarkıyı dinlee ozaman anlarsınn ama Lil Wayne'nin girişini iyi dinle tamam o zaman konuşş
lil wayne ulaşmanızın imkanı varmı en cok şarkı yazan 12 dalda aday olan hapise girse bile altın plak ödülü almış kaçtane adam tanıyosunuz sesine gelince onun vurgu ve tonları diğer hip hop çılardan ayrıdır yaşamına gelince emin ol senin bu oldun durumdan daha iyi :)
zaten yaratiğa benziyo lil wayne ... ama ben de çok beğeniyorum her adam grammy ödülü vermezler tipe bakmamak lazım bi gün konsere gelirse seyirci katliamı olur mırak . bu nasıl bi rumuz bbırak bu mırak'ı.
adamın tipinde ne var lan apaçi sen önce kendi tipine bak..sesine gelincede diyecek bişe yok kendine özgü bi tarzı var bence cok hoş... adamın her tarz şarkıyi söyleyebilme kabiliyeti var ayrıca 2 yılda 2000 den fazla şarkı yazmış( tupac i geçti)
lil wayne kadar iğrenç bir ses ve tip varmıdır acaba ama nedense lil wayne çok popüler acaba neden???
arkadasım sen lil wayne nın hayranı olabilirsin bunlar benim düşüncem hayranından öte baska birşeyimisin ne bu sinir şiddet, ayrıca lil wayne 1 sene hapis cezasına çarptırıldı sanırım ruhsatsız silah bulundurmaktan zaten ne üdüğü belirsiz birisi lil wayne şarkıları bir okadar berbat kim niye dinler halen anlamış değilim
Mirak kardes biraz gec kaldıgımı dusunsemde sana verilecek bir iki cevabı saklayamam.Birinci olarak bende müzikle ilgileniyorum.Müziği yapan kişinin şarkıcılığından önceki sosyal statüsü ve şarkıcı olduğu zamanda düştüğü durumlar açıkcası bizi pekte ilgilendirmez onun dışında bu adamın grammy ödülü almasınıda bir kenara at adam müzik sektöründeki en önemli şey olan özgünlüğü yakalamış yani şöyle bir bakınca rap müzik olayında gördüğümüz bayağı insanlardan değil.Şöyle bir bakarsanız sağınıza solunuza türk rapi yapan kişiler arasında kendi stilini oluşturmuş insanlar dışında bu stili bir akım gibi devam ettiren sanatcılarda var.Misal bazı adamları dinlerken aaaa bu "Ceza" diyosunuz bir bakıorsunuz adam karşı komşunuz çıkmış.Mübalağa ettim ama çoğunluk olarak bir tarz arayışı içerisinde değil türk rapcileri.Konuyu fazla saptırdım sonuç olarak weezy ne kadar kötü sözde bulunduğu için suçluysa.Sende burada fanatiklerin yorum yazdığı bir yere iğrenç diye saçma sapan yorum yazamzsın.Bu ortalığı karıştırma olur.Nese ben Lil Wayne i seviyorum öğüt gibi gelen konuşmamlada sizi epey sıktım k.i.b

dostumm bak sen kendi adına kaonuşş oke adamın milyonşarca hayranı var.....
ve bende onlardan biriyim her şarkısın ezbere biliommm!!!!!
lil wayne tam anlamıyla süper bi şarkıcı

LİL WAYNE (Kat DeLuna) sözleri

Kat DeLuna tarafından albümünde söylenen LİL WAYNE adlı şarkının sözleri.

---Intro
You can talk all you want but my skin is really thick
I’m the leader of the crowd and my game is really slick
I’m unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable

You can talk all you want but my skin is really thick
I’m the leader of a crowd and my game is really slick
I’m unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable

---Kat DeLuna :
Save your pity for tomorrow
When I smash it like a ball in the club
On the news, I'll be rockin' like a rockstar
I'm unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable

---Lil Wayne :
Weezy F baby, Hello world I got a black president and a yellow girl
In my red shoes and my swags so sick I need med school
I never make a bad move but I can make her bed move
You like my attitude, ain't nobody else at my magnitude
See ain't nothing stopping me, I feel like ain't nothing after me
Huh, Whatcha talking about Kat? I ran in a bank and I walked out fat
Yeah and I walk it like I talk it but I run this shit, yeah run it like a faucet
I'm on the A list cause I'm awesome
Young Money

---Chorus :
You can talk all you want but my skin is really thick
I’m the leader of the crowd and my game is really slick
I’m unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Save your pity for tomorrow
When I smash it like a ball in the club
On the news, I'll be rockin' like a rockstar
I'm unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable

---Kat DeLuna :
Now shake your body,
Like you got the jungle fever rushing through your veins
We gettin' crazy and the club is banging through your brain
When I say jump, you jump, jump is knockin knockin
I wanna see you jump like this beat is rockin'
You can't ride my bracelet, kinda fancy but it's how i play
You wanna come along and see and holler at me
Maybe I lost it, maybe not cause I got game
Like a burning flame, yeah that's me, uh huh

---Chorus :
You can talk all you want but my skin is really thick
I’m the leader of the crowd and my game is really slick
I’m unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
You can talk all you want but my skin is really thick
I’m the leader of the crowd and my game is really slick
I’m unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Save your pity for tomorrow
When I smash it like a ball in the club
On the news, I'll be rockin' like a rockstar
I'm unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable

Fa-fa-fa-fa-fa, follow the leader
Fa-fa-fa-fa-fa, follow the leader
Fa-fa-fa-fa-fa, follow the leader

---Chorus :
You can talk all you want but my skin is really thick
I’m the leader of the crowd and my game is really slick
I’m unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable

Save your pity for tomorrow
When I smash it like a ball in the club
On the news, I'll be rockin' like a rockstar
I'm unstoppable
Unstoppable
Unstoppable
Unstoppable

İlgili konuları ara

Yanıtlar