Naveen Andrews

Kısaca: Oyuncu ...devamı ☟

Oyuncu | Ad = Naveen William Sidney Andrews | Resim = Naveen Andrews.jpg | Resim eni = | Resim altı = ``Naween Andrews`` | Doğum adı = | Diğer adları = | Doğum tarihi = 17 Haziran 1969 | Doğum yeri = bayrak|Birleşik Krallık Londra, Birleşik Krallık | Ölüm tarihi = | Ölüm yeri = | Boyu = | Önemli rolleri =Lost dizisinde Sayid Jarrah | Akademi Ödülleri = | Resmi sitesi = | allmovie-no = | Beyazperde.com-no = | IMDb-no = | Sinema.com-no = | SinemaTürk-no =

Naveen William Sidney Andrews (d. 17 Haziran 1969), İngiliz aktör.

Kendisinin Emmy ve Altın Küre Ödülü adaylıkları bulunur. Sinemada ilk olarak 1996 yılında Oscar ödüllü İngiliz Hasta filmiyle boy göstermiştir. Fakat halen yayımlanmakta olan Amerikan televizyon dizisi Lost`taki Sayid Jarrah rolüyle son birkaç yıl içerisinde popüler olmuştur.

Biyografi

İlk Yılları

Andrews 1969 yılında Birleşik Krallık`ın başkenti Londra`da doğdu. Babası Stanley Andrews bir işadamıdır ve Kerala-Hindistan göçmenidir. Naween Andrews, Wandsworth (Güney Londra`da) büyüdü. Çocukluğunda etrafındaki kişiler onu sert ve acımasız olarak nitelemişlerdir. Andrews 16 yaşında Emanuel School isimli okulunda iken matematik öğretmeni Geraldine Feakins`e aşık oldu. Bunun sonunda 1992 yılında bu kadından Jaisal isimli bir oğlu oldu. Bir röportajında Andrews lise yıllarında babasının onun için bir fahişe tuttuğunu söylemiştir.

Kariyeri

Andrews, bir tiyatro okuluna gitti. Bu gittiği okulun ismi Guildhall School of Music and Drama`dır. O yıllarda onunla beraber Ewan McGregor ve David Thewlis de aynı okula gitmiştir. En bilinen rolleri İngiliz Hastada`ki "Kip" karakteri ve bir Amerikan dizisi olan Lost`daki Sayid Jarrah karakterleridir. Ayrıca Andrews 2006 yılında People adlı derginin "Dünyanın En Güzel Yüzleri" anketinde yer almıştır.

Kişisel Hayatı

Naveen Andrews alkol ve uyuşturucu bağımlısı iken tedavi olarak bu alışkanlıklardan kurtulmuştur. 20`li yaşlarının başlarında bu kötü alışkanlıklarından dolayı çok acı çekmiş ve yeni başlamakta olan sinema ve oyunculuk kariyeri bitme noktasına gelmiştir. Bunların sonunda ABD`ye tedavi olup hayatını tekrar düzene sokmak üzere gitmiştir. Ardından çabaları sonuç vermiş ve uyuşturucu ve alkolü bırakmıştır. Fakat Andrews sık sık bu alışkanlıklarının kendisine Londra`da iken çok acı çektirdiğini ve bunları asla unutmayacağını söylemektedir.

Andrews şu sıralarda Barbara Hershey ile beraberdir ve Los Angeles`da yaşamaktadır. 2005 yılında bu ikili Andrews`in başka bir kadından çocuğunun olduğu ortaya çıkmasıyla ayrılmıştır. Ayrıca 2006 yılında aktörün Manhattan plajında biriyle öpüşürken görülmesine rağmen Andrews ve Hershey beraber olduklarını söylemektedir. Ayrıca Andrews gitar çalabilmekte ve şarkı söylemektedir.

Filmografi

  • London Kills Me (1991) ... Bike
  • Wild West (1992) ... Zaf
  • The Buddha of Suburbia (1993) ... Karim
  • Kama Sutra: A Tale of Love (1996) ... Raj Singh
  • İngiliz Hasta (1996) ... Lt. Kip Singh
  • True Love and Chaos (film) (1997) ... ???
  • Bombay Boys (1998) ... Krishna Sahni
  • My Own Country" (1998) ... Dr. Abraham Verghese
  • Mighty Joe Young (1998) ... Pindi
  • Rollerball (2002) ... Sanjay
  • Easy (2003) ... John
  • Lost (2004-Bugün) ... Sayid Jarrah
  • Bride And Prejudice (2004) ... Mr. Balraj
  • Provoked (2006) ...
  • The Ten Commandments (2006)
  • Grindhouse (2007)


Dipnotlar

Linkler



Kaynaklar

Vikipedi

Bu konuda henüz görüş yok.
Görüş/mesaj gerekli.
Markdown kullanılabilir.

The Last Recruit
4 yıl önce

kızkardeşi Claire Littleton (Emilie de Ravin) ile karşılaşır; Sayid Jarrah (Naveen Andrews), James "Sawyer" Ford (Josh Holloway) ve Miles Straume (Ken Leung) tarafından...

Lost oyuncuları listesi
1 yıl önce

olan dizinin 28 ana oyuncusu bulunmaktadır: Adewale Akinnuoye-Agbaje, Naveen Andrews, Nestor Carbonell, Henry Ian Cusick, Jeremy Davies, Emilie de Ravin...

Recon
4 yıl önce

(Siyahlı Adam) (Terry O'Quinn), topladığı Diğerleri ile Sayid Jarrah (Naveen Andrews), Claire Littleton (Emilie de Ravin) ve Kate'i, Sawyer'ın yaralı haldeki...

Sundown (Lost)
4 yıl önce

Sezon prömiyeri "LA X" bölümündeki olayların sonrasında, Sayid Jarrah (Naveen Andrews), kardeşi Omar (Cas Anvar) ile Omar'ın eşi Nadia'nın (Andrea Gabriel)...

What Kate Does
4 yıl önce

kaçmasını sağlar. Önceki bölümlerde yaşananların ardından Sayid Jarrah (Naveen Andrews) öldükten sonra aniden hayata geri döner. Diğerleri'nden Dogen (Hiroyuki...

One of Us (Lost)
4 yıl önce

Shephard (Matthew Fox), Kate Austen (Evangeline Lilly) ve Sayid Jarrah (Naveen Andrews) ile birlikte kazazedelerin kamp alanına döndüklerinde Claire Littleton...

One of Us (Lost), 11 Nisan, 2007, A Tale of Two Cities (Lost), Abandoned (Lost), Adrift (Lost), All the Best Cowboys Have Daddy Issues (Lost), Ana-Lucia Cortez, And Found (Lost), Benjamin Linus, Bernard Nadler
Dehşet Gezegeni
4 yıl önce

Biehn ... Şerif Hague Rebel Rodriguez ... Tony Bruce Willis ... Muldoon Naveen Andrews ... Abby Julio Oscar Mechoso ... Romy Stacy Ferguson ... Tammy Nicky...

Everybody Loves Hugo
4 yıl önce

anlatır. Ayrıca, Libby'yi öldürdüğü için de Hurley'den özür diler. Sayid (Naveen Andrews), Desmond'ı Siyahlı Adam'a getirir ve Siyahlı Adam da onu eski kuyuya...